Šie purūs varškėtukai nepaliks abejingų, nes patiks tiek mažiems, tiek dideliems. Jie yra minkšti, purūs ir labai gardūs. Nors dažniausiai jų visų receptas panašus, bet aš juos gaminau ne tik su miltais, bet ir su kukurūzų krakmolu. Žinoma, galima naudoti tik miltus. Su krakmolu pagaminti varškėtukai verdant gerai išlaikė savo formą, bet buvo minkšti ir purūs. Reiktų stengtis miltų įdėti ne per daug, nes tada varškėtukai bus guminiai, kieti.
Šiuos varškėtukus galima gaminti tiek saldžius, tiek be cukraus. Jeigu norite saldaus varinato, į padažą įdėkite cukraus. Taip pat galite patiekti su šviežiomis uogomis.
Kaip užšaldyti varškėtukus?
Pasigaminę tešlą, galite juos iškart virti. Taip pat dalį varškėtukų galite užšaldyti. Pagamintus varškėtukus sudėkite ant lentelės, pabarstytos miltais. Ją įdėkite į šaldymo kamerą ir palaikykite, kol jie užšals. Tada galite varškėtukus perdėti į uždaromą maišelį ar indą. Varškėtukai bus nesulipę ir galėsite juos iškart virti.

Kaip pagaminti purius varškėtukus?
Varškėtukų tešla: dubenyje varškę pertriname šakute, kad ji būtų kuo vientisesnė. Įmušame kiaušinį, įberiame cukraus, druskos ir viską gerai sumaišome. Kitame indelyje sumaišome kukurūzų krakmolą ir miltus. Juos suberiame į dubenį su varške ir viską išmaišome. Tešlą lengvai suminkome (ji turi būti minkšta, gali vos lipti prie rankų) ir suformuojame pailgą ritinį. Jį supjaustome į 4 dalis.
Varškėtukų formavimas: darbastalį pabarstome miltais. Iš kiekvienos tešlos dalies rankomis iškočiojame pailgus volelius. Juos supjaustome nedideliais gabaliukais.
Virimas: puode užkaičiame vandenį, jį pasūdome. Varškėtukus verdame keletą minučių ar kol jie iškils į paviršių. Išgriebiame su sieteliu.
Padažas: prikaistuvyje ištirpiname sviestą ir grietinę. Padažą užpilame ant varškėtukų.
Kiti receptai su varške:








Purūs varškėtukai
- Porcijų skaičius: 3
- 1 porcijos maistinė vertė: 484 kcal, angliavandenių 22,5 g, riebalų 32,8 g, baltymų 24,5 g
- Paruošimo laikas: 25 minutės
Jums reikės:
- 400 g pusriebės varškės
- 1 kiaušinio
- 1 valg. š. kukurūzų krakmolo
- 50–60 g kvietinių miltų (+ pabarstymui)
- žiupsnelio druskos
- Padažas:
- 50 g grietinės
- 50 g sviesto
- žiupsnelio cukraus (nebūtinai)
Gaminimas:
- Dubenyje varškę pertriname šakute, kad ji būtų kuo vientisesnė. Įmušame kiaušinį, įberiame cukraus, druskos ir viską gerai sumaišome.
- Kitame indelyje sumaišome kukurūzų krakmolą ir miltus. Juos suberiame į dubenį su varške ir viską išmaišome. Tešlą lengvai suminkome (ji turi būti minkšta, gali vos lipti prie rankų) ir suformuojame pailgą ritinį. Jį supjaustome į 4 dalis.
- Darbastalį pabarstome miltais. Iš kiekvienos tešlos dalies rankomis iškočiojame pailgus volelius. Juos supjaustome nedideliais gabaliukais.
- Puode užkaičiame vandenį, jį pasūdome. Varškėtukus verdame keletą minučių ar kol jie iškils į paviršių. Išgriebiame su sieteliu.
- Prikaistuvyje ištirpiname sviestą ir grietinę. Padažą užpilame ant varškėtukų.