Skip to content

Naminiai beigeliai su graikišku jogurtu ir be mielių

  • by
Naminiai beigeliai

Šie naminiai beigeliai be mielių jau gan senokai užkariavo socialinius tinklus, bet aš juos gaminti pradėjau visai neseniai. Šių beigelių gaminimas yra išties paprastas ir greitas, o jų skonis tikrai puikus. Iškepę beigeliai būna minkšti, purūs, švieži išlieka net keletą dienų ir tikrai gali pakeisti pirktinius duonos gaminius. Taip pat šių beigelių privalumas yra toks, kad jiems pagaminti reikia tik graikiško jogurto ir miltų. Nors tradiciniai beigeliai gaminami su mielėmis, bet beigeliai su graikišku jogurtu tikrai jiems nenusileidžia.

Beigelius perpjaukite horizontaliai per pusę ir aptepkite kreminiu sūriu ar avokadu, patiekite su salotų lapais, sūdyta ar rūkyta lašiša.

Pirmieji beigelius pradėjo gaminti žydai, gyvenę dar XIV amžiuje mūsų kraštuose. Vėliau jie išpopuliarėjo Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Didžiojoje Britanijoje, kai dalis žydų šeimų emigravo į šias šalis. Šiuo metu beigeliai populiariausi Niujorke, bet pastaraisiais metais išpopuliarėjo ir Lietuvoje. Jų gaminimas yra ganėtinai sudėtingas: iš pradžių jie apverdami vandenyje, o tada kepami orkaitėje ar krosnyje.

Naminiai beigeliai

Kaip pagaminti naminius beigelius be mielių?

Beigelių tešla: dideliame inde sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Į kitą indą supilame graikišką jogurtą. Miltus suberiame į graikiško jogurto indą. Maišome mentele, o kai tešla pradės jungtis, ją perkeliame ant miltais pabarstyto darbastalio. Tešlą minkome daugmaž kelias minutes. Ji turėtų būti elastinga, minkšta, gali vos lipti prie rankų.

Kepimas: tešlą perpjauname į 4 dalis. Rankomis iškočiojame pailgą volelį ir jo galus suspaudžiame. Viršų aptepame kiaušinio plakiniu ir apibarstome sezamų sėklomis, aguonomis. Kepame 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių ar kol beigelių viršus taps auksinės spalvos. Atvėsusius laikome uždengtus.

Naminių beigelių produktai
Naminių beigelių gaminimas
Beigelių tešla
Beigelių formavimas
Beigeliai be mielių
Beigeliai
Beigelių receptas

Naminiai beigeliai be mielių

  • Porcijų skaičius: 4 beigeliai
  • 1 porcijos maistinė vertė: 175 kcal, angliavandenių 31,7 g, riebalų 1,7 g, baltymų 9,3 g
  • Paruošimo laikas: 30 minučių

Jums reikės:

  • 200 g graikiško jogurto
  • 170–190 g kvietinių miltų
  • 2 arbat. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • sezamų sėklų, aguonų, užbarstymui
  • 1 kiaušinio plakinio*

Gaminimas:

  1. Dideliame inde sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Į kitą indą supilame graikišką jogurtą.
  2. Miltus suberiame į graikiško jogurto indą. Maišome mentele, o kai tešla pradės jungtis, ją perkeliame ant miltais pabarstyto darbastalio. Tešlą minkome daugmaž kelias minutes. Ji turėtų būti elastinga, minkšta, gali vos lipti prie rankų.
  3. Tešlą perpjauname į 4 dalis. Rankomis iškočiojame pailgą volelį, padarome riestainį ir jo galus suspaudžiame. Viršų aptepame kiaušinio plakiniu ir apibarstome sezamų sėklomis, aguonomis.
  4. Kepame 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių ar kol beigelių viršus taps auksinės spalvos. Atvėsusius laikome uždengtus.

*lengvai išplakame kiaušinį

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *