Šie kepti varškėčiai orkaitėje yra pagaminti be riebalų, bet jų skonis tikrai puikus. Varškėčiai minkšti ir purūs, primena pyragėlius. Jie skanūs ne tik karšti, bet šiuos varškėčius galite valgyti ir šaltus. Iškepusius varškėčius apibarsčiau cukraus pudra, o patiekiau su trintomis braškėmis.
Miltus kiekis gali truputį skirsis, nes viena varškė gali būti drėgnesnė, o kita sausesnė. Miltus galite naudoti ir kitokius – tinka speltų, kukurūzų miltai. Galite naudoti ir kokosų miltus, bet jų tekstūra ir skonis skirsis nuo įprastų varškėčių.
Taip pat svarbu šių varškėčių neperkepti, nes tada jie išsausės, nebus minkšti. Kepkite juos tol, kol taps lengvai auksinės spalvos.

Kaip pagaminti keptus varškėčius orkaitėje?
Tešlos pagaminimas: šakute pertriname varškę, kad ji būtų kuo labiau tolygesnė. Suberiame cukrų, vanilinį cukrų, įmušame kiaušinį ir viską išplakame. Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais. Iš tešlos suformuojame ritinį ir supjaustome į 8 dalis. Rankomis suformuojame varškėčius.
Varškėčių kepimas: juos sudedame ant kepimo popieriumi patiestos kepimo skardos. Kepame 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (su viršus–apačia kepimo funkcija) apie 18–20 minučių. Jeigu viršus nėra apskrudęs, galite keletą minučių pakepti su ventiliatoriaus funkcija.







Kepti varškėčiai orkaitėje
- Porcijų skaičius: 2
- 1 porcijos maistinė vertė: 362 kcal, angliavandenių 31,7 g, riebalų 14,5 g, baltymų 27,1 g
- Paruošimo laikas: 25 minučių
Jums reikės:
- 250 g pusriebės varškės
- 1 kiaušinio
- 50–60 g (apie 5–6 valg. š.) kvietinių miltų
- 1/2 arbat. š. kepimo miltelių
- 1 valg. š. cukraus
- vanilinio cukraus, pagal skonį
- žiupsnelio druskos
Gaminimas:
- Šakute pertriname varškę, kad ji būtų kuo labiau tolygesnė. Suberiame cukrų, vanilinį cukrų, įmušame kiaušinį ir viską išplakame.
- Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais. Iš tešlos suformuojame ritinį ir supjaustome į 8 dalis. Rankomis suformuojame varškėčius.
- Juos sudedame ant kepimo popieriumi patiestos kepimo skardos. Kepame 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (su viršus–apačia kepimo funkcija) apie 18–20 minučių. Jeigu viršus nėra apskrudęs, galite keletą minučių pakepti su ventiliatoriaus funkcija.
