Nors šie karšti sumuštiniai su krabų lazdelėmis būdavo populiarūs prieš kokį 15 metų, bet siūlau juos pasigaminti ir dabar. Jie yra draugiški piniginei, turintys daug baltymų ir tikrai gardūs. Sūrio naudojome saikingai, tad galite jo naudoti ir didesnį kiekį. Jeigu neturite orkaitės, galite šiuos sumuštinius kepti ir keptuvėje ar karšto oro gruzdintuvėje.
Krabų lazdelės turi daug privalumų: jos yra baltymų šaltinis, turi mažai riebalų, nekaloringos, lengvai virškinamos ir jas lengva naudoti. Tik svarbu visada rinktis kokybiškas krabų lazdeles, nes jose bus mažiau nereikalingų priedų, o skonis bus geresnis.

Kaip pagaminti sumuštinius su krabų lazdelėmis?
Sumuštinių paruošimas: krabų lazdeles ir fermentinį sūrį sutarkuojame burokine tarka. Kiaušinius labai smulkiai supjaustome. Viską sudedame į didelį indą ir kartu su majonezu išmaišome. Įberiame žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų.
Kepimas: paruoštą užtepėlę uždedame ant batono. Kepame 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 8–10 minučių ar kol sūris išsilydys.
Kiti pusryčių receptai, pagaminti orkaitėje:





Karšti sumuštiniai su krabų lazdelėmis, kiaušiniais ir sūriu
- Porcijų skaičius: 6
- 1 porcijos maistinė vertė: 133 kcal, angliavandenių 10,1 g, riebalų 7,1 g, baltymų 8,0 g
- Paruošimo laikas: 20 minučių
Jums reikės:
- 100 g krabų lazdelių
- 2 kietai virtų kiaušinių
- 50 g fermentinio sūrio
- 2 valg. š. majonezo
- 6 batono riekelės
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Krabų lazdeles ir fermentinį sūrį sutarkuojame burokine tarka. Kiaušinius labai smulkiai supjaustome.
- Viską sudedame į didelį indą ir kartu su majonezu išmaišome. Įberiame žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų.
- Paruoštą užtepėlę uždedame ant batono.
- Kepame 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 8–10 minučių ar kol sūris išsilydys.
