Šie nesaldūs cukinijų blynai su rikota yra minkšti, purūs, sotūs ir labai gardūs. Juos galima valgyti ne tik pusryčiams, bet ir pietums kaip pagrindinį patiekalą. Dažniausiai gamindama cukinijų blynus, naudoju jaunas, nedideles cukinijas. Jos yra malonaus skonio, be sėklų. Gaminant šiuos blynus, svarbu nusunkti cukinijos skystį. Tą geriausia padaryti tarkuotą cukiniją sumaišius su žiupsniu druskos. Po kiek laiko cukinija išskirs daug skysčio, kurį galima rankomis nusunkti.
Šių blynelių miltų kiekis gali skirtis – dėkite jų tiek, kad tešla būtų gana tiršta, bet dar kristų nuo šaukšto. Taip pat juos reiktų kepti kiek ilgiau nei įprastus cukinijų blynus.

Kaip patiekti blynus su cukinija?
Šiuos cukinijų blynus su rikota patiekiau su graikišku jogurtu ir šviežiomis daržovėmis. Kiti variantai, kaip galite patiekti cukinijų blynelius:
- Grietinė ar padažas iš jos su česnaku, krapais.
- Graikiškas tzatziki padažas (su graikišku jogurtu, agurkais, citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi).
- Gvakamolė – padažas iš avokadų.
- Varškės padažas, sumaišytas kartu su jogurtu.
- Prie pasirinkto padažo puikiai tik sūdytos ar rūkytos lašišos gabaliukai, silkė, avokadas, virti ar kepti kiaušiniai.
Kuo pakeisti kvietinius miltus?
Jeigu nenorite naudoti įprastų kvietinių miltų, galite dalį jų maišyti su viso grūdo kvietiniais ar speltų miltais, grikių, avižų ar kukurūzų miltais. Taip pat vietoj kvietinių miltų naudokite baltus speltų miltus.
Kaip pagaminti cukinijų blynus su rikota?
Cukinija: burokine tarka sutarkuojame cukiniją, ant jos užberiame apie 1/2 arbat. š. druskos. Paliekame pastovėti apie 10 minučių ar kol cukinija išskirs skystį. Viską perkeliame į kiaurasamtį ir rankomis nuspaudžiame kuo daugiau skysčio.
Blynų tešlos paruošimas: cukiniją perkeliame į dubenį, įmušame kiaušinius, suberiame rikotą, kietąjį sūrį, susmulkintas petražoles, svogūnų laiškus, česnakų granules, juoduosius pipirus. Viską gerai išmaišome. Suberiame miltus, kepimo miltelius, viską išmaišome ir leidžiame tešlai pastovėti apie 6–7 minutes. Tešla turėtų būti gana tiršta, bet dar kristi nuo šaukšto.
Kepimas: keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ant neaukštos–vidutinės ugnies, šaukštu kabiname apie 2 valg. š. tešlos ir kepame iš abiejų pusių po 4–5 minutes. Skanaus!
Kiti blynų receptai








Cukinijų blynai su rikota
- Porcijų skaičius: 2 porcijos
- 1 porcijos maistinė vertė: 406 kcal, angliavandenių 34,4 g, riebalų 20,4 g, baltymų 19,5 g
- Paruošimo laikas: 25 minutės
Jums reikės:
- 1 (apie 400 g ) jaunos cukinijos
- 2 kiaušinių
- 125 g rikotos
- 1/3 (20 g) stiklinės tarkuoto kietojo sūrio (pavyzdžiui „Džiugo“)
- 1/2 arbat. š. maltų česnakų granulių
- 1/2 arbat. š. kepimo miltelių (nebūtinai)
- 6–8 valg. kvietinių miltų
- saujelės petražolių, svogūnų laiškų
- druskos, juodųjų pipirų
- šlakelio alyvuogių aliejaus, kepimui
Gaminimas:
- Burokine tarka sutarkuojame cukiniją, ant jos užberiame apie 1/2 arbat. š. druskos. Paliekame pastovėti apie 10 minučių ar kol cukinija išskirs skystį.
- Viską perkeliame į kiaurasamtį ir rankomis nuspaudžiame kuo daugiau skysčio.
- Cukiniją perkeliame į dubenį, įmušame kiaušinius, suberiame rikotą, kietąjį sūrį, susmulkintas petražoles, svogūnų laiškus, česnakų granules, juoduosius pipirus. Viską gerai išmaišome.
- Suberiame miltus, kepimo miltelius, viską išmaišome ir leidžiame tešlai pastovėti apie 6–7 minutes. Tešla turėtų būti gana tiršta, bet dar kristi nuo šaukšto.
- Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ant neaukštos–vidutinės ugnies, šaukštu kabiname apie 2 valg. š. tešlos ir kepame iš abiejų pusių po 4–5 minutes. Skanaus!