Skip to content

Čija sėklų pudingas su augaliniu pienu: pasigaminkite jį iš vakaro, o valgykite ryte

  • by
Čija sėklų pudingas

Čija sėklų pudingas yra lengvas, maistingas pusryčių variantas, kurį galima valgyti ir kaip sveiką desertą. Geriausia šį pudingą pasigaminti iš vakaro ir valgyti ryte. Jis puikiai tinka žmonėms, kurie rytais nenori gamintis pusryčių ar neturi jiems laiko. Šį pudingą geriausia patiekti su šviežiomis uogomis ar vaisiais. Deserto pagrindą sudaro išbrinkusios sėklos ir koks nors skystis – galima naudoti augalinį pieno gėrimą, karvės pieną ar jogurtą.

Čija sėklų pudingas

Kaip patiekti čija sėklų pudingą?

Geriausia pudingą patiekti su šviežiomis uogomis ir smulkiai supjaustytais vaisiais (bananais, kiviais, obuoliais, kriaušėmis ir t.t.). Galite naudoti šaldytas uogas. Jas galima mažame puode pakaitinti, kol atitirps.

Jeigu norite, kad čija sėklų pudingas būtų sotesnis, galite patiekti su riešutų sviestu, granola, riešutais ar kokosų drožlėmis. Taip pat kartu su sėklomis galite įdėti ir keletą šaukštų avižinių dribsnių.

Čija sėklų nauda

Čija sėklos (arba ispaninio šalavijo sėklos), dar vadinamos supermaistu, yra ypač naudingos mūsų sveikatai. Jos yra puikus skaidulų šaltinis, todėl gerina virškinimą, užtikrina sotumo jausmą ir gali reguliuoti cukraus kiekį kraujyje. Šios sėklos yra augalinės kilmės baltymų šaltinis. Čija sėklose yra omega-3 riebalų rūgščių, kalcio, magnio, geležies ir fosforo.

Nors šios sėklos turi daugybę privalumų, bet jeigu jų nesate vartoję anksčiau, reiktų pradėti nuo mažesnių kiekių, pavyzdžiui 1 arbatinio šaukštelio per dieną. Kitu atveju jos gali sukelti pilvo pūtimą. Taip pat labai svarbu sėklų nevartoti sausų, nes jos gali sukelti užspringimą. Sėklas būtina išbrinkinti ir tik tada valgyti.

Per dieną rekomenduojama čija sėklų suvartoti ne daugiau kaip 1–2 valg. š.

Kiti pusryčių receptai:

Čija sėklų pudingo gaminimas
Čija sėklos
Čija sėklų nauda
Chia pudingas
Čija sėklos

Čija sėklų pudingas su augaliniu pienu

  • Porcijų skaičius: 1
  • 1 porcijos maistinė vertė: 132 kcal, angliavandenių 7,9 g, riebalų 7,7 g, baltymų 4,6 g
  • Paruošimo laikas: 5 minutės

Jums reikės:

  • 125 ml (1/2 stiklinės) augalinio pieno gėrimo (migdolų, avižų, anakardžių, kokosų ir pan.)
  • 2 valg. š. (30 ml) čija sėklų
  • skysto saldiklio (datulių, agavų, klevų sirupo ar pan.), pagal skonį
  • šviežių ar šaldytų uogų, vaisių, granolos

Gaminimas:

  1. Inde sumaišome čija sėklas ir 4–5 valg. š. pieno gėrimo. Maišome apie minutę ar kol sėklos išbrinks.
  2. Supilame likusį pieno gėrimą ir išmaišome. Paliekame pastovėti apie 10 minučių ir tada vėl permaišome. Laikome šaldytuve mažiausiai valandą, o geriausia per naktį.
  3. Patiekiame su uogomis, vaisiais ar granola.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *