Šie blynai su rikota yra švelnaus skonio, minkšti ir purūs. Juose yra daug baltymų, tad šie blynai puikiai tinka pusryčiams. Blynelius gaminau visai nedidelius ir plonus, tad iš šio kiekio iškepė apie 12 blynelių. Blynelius patiekiau su mėlynių uogiene ir jogurtu. Taip pat juos gaminau su migdolų pieno gėrimu, bet galite naudoti ir įprastą pieną.
Vietoj kvietinių miltų galite naudoti speltų ar avižų miltus. Taip pat dalį kvietinių miltų galite maišyti su kukurūzų ar grikių miltais. Dažnai į rikotos blynų tešlą įtarkuojama citrinos žievelė ir įspaudžiama truputį citrinos sulčių. Šį variantą irgi verta išbandyti.

Ką gaminti iš rikotos?
Kadangi rikotos sūris yra švelnus, šiek tiek saldokas, o tekstūra minkšta, truputį grūdėta, jį galima naudoti įvairiuose patiekaluose. Rikota turi mažai riebalų, bet daug baltymų, tad tiks ir sveikai besimaitinantiems žmonėms ar kontroliuojantiems suvartojamą kalorijų kiekį. Taip pat rikota yra lengvai virškinama, todėl ją gali naudoti ir tie, kurie turi virškinimo problemų.
Dažniausiai iš rikotos gaminami įvairūs užkandžiai, pavyzdžiui, brusketos, suktinukai iš sluoksniuotos tešlos ir t.t. Dažnai dedama į lietinių įdarą, kuris gali būti tiek saldus, tiek nesaldus. Taip pat populiarūs ir blyneliai su šiuo sūriu. Iš rikotos sūrio galite pasigaminti padažą ir jį patiekti su makaronais. Rikota puikiai tinka keksiukams, pyragams ir nekeptiems tortams.
Kaip pagaminti blynus su rikota?
Blynų tešla: dubenyje išplakame kiaušinį, pieną, cukrų, vaniliną ir rikotos sūrį. Kitame inde sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Miltus išsijojame. Juos suberiame į dubenį su rikota. Atsargiai išmaišome, kol tešla bus vientisa. Ji turėtų būti lengvai krentanti nuo šaukšto.
Blynų kepimas: keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ant vidutinės ugnies, apie 1 valg. š. tešlos pilame į keptuvę, suformuojame apvalų blyną ir kepame po keletą minučių iš abiejų pusių. Į kepimo pabaigą galima įdėti gabaliuką sviesto.
Kiti blynų receptai






Blynai su rikota
- Porcijų skaičius: 1 (apie 12 blynelių)
- 1 porcijos maistinė vertė: 561 kcal, angliavandenių 59,9 g, riebalų 25,3 g, baltymų 24,4 g
- Paruošimo laikas: 10 minučių
Jums reikės:
- 125 g rikotos sūrio
- 1 kiaušinio
- 125 ml (1/2 puodelio) pieno (karvės ar augalinio)
- 70 g (1/2 puodelio) miltų
- 1/2 arbat. š. kepimo miltelių
- cukraus, vanilinio cukraus, pagal skonį
- žiupsnelio druskos
- alyvuogių aliejaus ir sviesto, kepimui
Gaminimas:
- Dubenyje išplakame kiaušinį, pieną, cukrų, vaniliną ir rikotos sūrį.
- Kitame inde sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Miltus išsijojame. Juos suberiame į dubenį su rikota. Atsargiai išmaišome, kol tešla bus vientisa. Ji turėtų būti lengvai krentanti nuo šaukšto.
- Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ant vidutinės ugnies, apie 1 valg. š. tešlos pilame į keptuvę, suformuojame apvalų blyną ir kepame po keletą minučių iš abiejų pusių. Į kepimo pabaigą galima įdėti gabaliuką sviesto.