Nors dažniausiai gaminu blynus su įprasta varške, bet šie blynai su grūdėta varške irgi verti dėmesio. Jie minkšti, purūs, turintys daug baltymų ir labai lengvai pagaminami. Šiuos blynus pagaminsite tik 3 pagrindinių produktų. Pastebėjau, kad skirtingų gamintojų grūdėtos varškės konsistencija skiriasi – vienur būna tik varškės grūdeliai, o kitur būna ir nemažai skysčio. Aš naudojau grūdėtą varškę, kurioje buvo nemažai skysčio. Jeigu varškė yra be skysčio, reiktų įpilti kokius 2–4 valg. š. pieno ar grietinėlės.
Blynelius gaminau su kvietiniais miltais, bet galite dalį jų keisti į avižų ar kukurūzų miltus. Vietoj kvietinių galite naudoti šviesius speltų miltus.

Kokia yra grūdėtos varškės nauda?
Grūdėta varškė – švelnaus skonio, smulkios konsistencijos pieno produktas, kuris vertinamas dėl didelio kiekio baltymų koncentracijos ir mažo riebalų kiekio. Ji gaminama iš pasterizuoto lieso pieno, į kurį dedamas raugas, kad susidarytų varškės grūdeliai, kurie vėliau apdorojami, kad išlaikytų savo formą. Grūdeliai sumaišomi su grietinėle.
Ši varškė puikiai tinka sportuojantiems ar sveikai besimaitinantiems žmonėms, taip pat tinka ir turintiems jautresnį virškinimą.
Grūdėta varškė gali būti valgoma viena, dedama į salotas, ant sumuštinių, į užtepėles, į picos pagrindą. Taip pat ją galima naudoti gaminant įvairius saldumynus: blynus, nekeptus tortus, pudingus, apkepus ir pan.
Kaip pagaminti blynus su grūdėta varške?
Tešlos paruošimas: į dubenį sudedame grūdėtą varškę, kiaušinius ir cukrų. Viską sutriname iki vientiso skysčio. Miltus, kepimo miltelius ir druską išsijojame. Juos sumaišome su skystais produktais. Palaikome tešlą apie 5 minutes. Ji turėtų būti gana tiršta, bet dar krentanti nuo šaukšto.
Blynų kepimas: keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų ir gabaliuką sviesto. Vienam blynui dedame apie 1 ar 1 1/2 valg. š. tešlos (kepant tešla plečiasi į šonus). Kepame iš abiejų pusių po keletą minučių. Skanaus!
Jeigu patiko blynai su grūdėta varške, siūlau išbandyti ir šiuos receptus:






Blynai su grūdėta varške
- Porcijų skaičius: 3 porcijos
- 1 porcijos maistinė vertė: 328 kcal, angliavandenių 38,8 g, riebalų 12,0 g, baltymų 17,4 g
- Paruošimo laikas: 15 minučių
Jums reikės:
- 200 g grūdėtos varškės*
- 2 didelių kiaušinių
- 1 st. 2 valg. š. (120 g+18 g) kvietinių miltų
- 1 arbat. š. kepimo miltelių
- 1 valg. š. cukraus (ar pagal skonį)
- žiupsnelio druskos
- šlakelio alyvuogių aliejaus ir sviesto, kepimui
Gaminimas:
- Į dubenį sudedame grūdėtą varškę, kiaušinius ir cukrų. Viską sutriname iki vientiso skysčio.
- Miltus, kepimo miltelius ir druską išsijojame. Juos sumaišome su skystais produktais. Palaikome tešlą apie 5 minutes. Ji turėtų būti gana tiršta, bet dar krentanti nuo šaukšto.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų ir gabaliuką sviesto. Vienam blynui dedame apie 1 ar 1 1/2 valg. š. tešlos (kepant blynai plečiasi į šonus). Kepame iš abiejų pusių po keletą minučių. Skanaus!
*jeigu grūdėta varškė tiršta, galima įpilti keletą šaukštų pieno ar grietinėlės.