Šie blynai su graikišku jogurtu yra sotūs, maistingi ir gardūs. Iškepę jie būna minkšti ir purūs, taip pat juose yra daug baltymų. Jeigu neturite graikiško jogurto, galite naudoti įprastą jogurtą. Kadangi jis yra skystesnis, todėl pieno nebenaudokite. Blynus patiekiau su uogiene ir uogomis. Nurodytas receptas yra skirtas 1 asmeniui.

Graikiško jogurto nauda
Graikiškame jogurte yra daug baltymų – gerokai daugiau nei įprastame jogurte. Tad graikiškas jogurtas padeda ilgiau jaustis sotiems. Jogurtas yra gerųjų bakterijų šaltinis, tad jis padeda palaikyti sveiką žarnyno mikroflorą, gali pagerinti virškinimą. Taip pat graikiškas jogurtas turi daug kalcio, kuris gali būti naudingas kaulams.
Graikiškas jogurtas dažniausiai valgomas kartu su medumi, uogomis, vaisiais ar riešutais. Taip pat gali būti naudojamas kaip sveikesnė grietinės alternatyva. Dalį majonezo galima pakeisti graikišku jogurtu.
Kuo pakeisti kvietinius miltus?
Nors šiuos blynus gaminau su kvietiniais miltais, bet visada galima visus ar dalį miltų keisti į kitokius, kurie yra sveikatai palankesni ar mažiau kaloringi. Dalį kvietinių miltų galite sumaišyti su avižų, kukurūzų ar viso grūdo speltų miltais. Vietoj kvietinių miltų galite naudoti šviesius speltų miltus.
Kaip pagaminti blynus su graikišku jogurtu?
Blynų tešla: dubeyje išplakame kiaušinį, cukrų ir graikišką jogurtą. Kitame inde sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Juos suberiame į indą su graikišku jogurtu. Viską atsargiai išmaišome, gali likti gumulėlių, bet svarbu tešlos nepermaišyti.
Blynų kepimas: keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ant vidutinės kaitros. Šaukštu kabiname tešlą ir dedame į keptuvę. Kepame iš abiejų pusių po keletą minučių.
Kiti pusryčių receptai su graikišku jogurtu:
Naminiai beigeliai su graikišku jogurtu ir be mielių






Blynai su graikišku jogurtu
- Porcijų skaičius: 8 blynai (1 asmeniui)
- 1 porcijos maistinė vertė: 453 kcal, angliavandenių 59,4 g, riebalų 13,1 g, baltymų 25,9 g
- Paruošimo laikas: 15 minučių
Jums reikės:
- 100 g graikiško jogurto
- 1 kiaušinio
- 3 valg. š. (45 ml) pieno
- 70 g kvietinių miltų
- 1 arbat. š. kepimo miltelių
- cukraus, pagal skonį
- žiupsnelio druskos
- šlakelio alyvuogių aliejaus, kepimui
Gaminimas:
- Dubeyje išplakame kiaušinį, cukrų ir graikišką jogurtą. Kitame inde sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Juos suberiame į indą su graikišku jogurtu.
- Viską atsargiai išmaišome, gali likti gumulėlių, bet svarbu tešlos nepermaišyti.
- Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ant vidutinės kaitros. Šaukštu kabiname tešlą ir dedame į keptuvę. Kepame iš abiejų pusių po keletą minučių.
