Skip to content

Avižinių miltų blynai – minkšti, purūs ir palankūs sveikatai

  • by
Avižinių miltų blynai

Šie avižinių miltų blynai yra minkšti, purūs, turintys daug baltymų ir tikrai gardūs. Jų suvalgę ilgai jausitės sotūs ir energingi. Naudojau viso grūdo avižinius miltus, bet jeigu jų neturite galite sumalti avižinius dribsnius. Šiuos blynus gaminau su migdolų pienu, bet galima naudoti ir įprastą karvės pieną.

Jeigu norite labiau įprasto blynų skonio, galite per pusę maišyti avižinius miltus su kvietiniais. Tik pagaminus blynų tešlą, ji būna skysta, bet truputį pastovėjusi, tešla pasidaro tirštesnė. Skirtingų gamintojų miltų tekstūra gali kiek skirtis, tad miltų kiekis gali kiek skirtis. Prieš kepant blynus, tešla turėtų būti lengvai krentanti nuo šaukšto.

Avižinių miltų blynai

Avižinių miltų nauda

Avižinius miltus verta įtraukti į savo mitybą, nes juose yra daug skaidulų, kurios išlaiko ilgiau sotumo jausmą, lėtina angliavandenių įsisavinimą. Taip pat juose yra augalinės kilmės baltymų, tad juos ypač naudinga vartoti veganams.

Avižos neturi gliuteno, bet jeigu esate jam alergiški, reiktų rinktis miltus, ant kurių pakelio parašyta „be gliuteno“.

Avižiniuose miltuose yra magnio, cinko, geležies, B grupės vitaminų. Jie gali prisidėti prie imuninės ir nervų sistemos gerinimo. Šie miltai gali būti kaip alternatyva kvietiniams. Juos galima naudoti įvairiems kepiniams, blynams, padažams tirštinti.

Kaip pagaminti avižinius blynus?

Blynų tešla: dideliame inde lengvai išplakame kiaušinį, pieną, jogurtą ir cukrų. Kitame inde persijojame miltus, sumaišome su kepimo milteliais, druska. Juos suberiame į indą su skystais produktais. Viską išmaišome ir paliekame tešlą pastovėti apie 15 minučių. Iš pradžių ji bus ganėtinai skysta, bet pastovėjusi sutirštės.

Kepimas: keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies, šaukštu kabiname norimą kiekį tešlos ir dedame į keptuvę. Kepame iš abiejų pusių po keletą minučių.

Kiti blynų receptai:

Avižinių miltų gaminimas
Kiaušinių plakinys
Blynų tešla
Avižinių miltų blynų gaminimas
Purūs avižiniai blynai
Avižiniai miltai receptai

Avižinių miltų blynai

  • Porcijų skaičius: 1 (8 blynai)
  • 1 porcijos maistinė vertė: 350 kcal, angliavandenių 39,5 g, riebalų 12,3 g, baltymų 16,2 g
  • Paruošimo laikas: 15 minučių

Jums reikės:

  • 1 kiaušinio
  • 1/2 st. (125 ml) augalinės kilmės pieno gėrimo (ar įprasto pieno)
  • 2 valg. š. jogurto
  • 2/3 st. (60 g) avižinių miltų
  • 1 arbat. š. kepimo miltelių
  • cukraus, pagal skonį
  • žiupsnelio druskos

Gaminimas:

  1. Dideliame inde lengvai išplakame kiaušinį, pieną, jogurtą ir cukrų.
  2. Kitame inde persijojame miltus, sumaišome su kepimo milteliais, druska. Juos suberiame į indą su skystais produktais. Viską išmaišome ir paliekame tešlą pastovėti apie 15 minučių. Iš pradžių ji bus ganėtinai skysta, bet pastovėjusi sutirštės.
  3. Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies, šaukštu kabiname norimą kiekį tešlos ir dedame į keptuvę. Kepame iš abiejų pusių po keletą minučių.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *