Šie karšti sumuštiniai su mocarela ir pomidorais gali būti puikus gardžių ir greitų pusryčių variantas. Orkaitėje jie iškepa labai greitai, tad gamindami ilgai neužtruksite virtuvėje ir galėsite mėgautis šiais sumuštiniais, kuriuose yra ir daug baltymų. Gaminau juos su šviežia mocarela, bet galite rinktis ir fermentinę mocarelą.
Rekomenduoju rinktis kiek storesnę, tvirtesnę duoną, kad kepant ji netaptų per daug minkšta.

Kuo ypatingas mocarelos sūris?
Dėl savo puikaus skonio ir lengvo pritaikymo įvairiuose patiekaluose, mocarelos sūris yra populiarus ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje. Mocarelos privalumas yra toks, kad ją galima valgyti tiek šviežią, pavyzdžiui pasigaminti Kaprio salotas su pomidorais ir bazilu, tiek uždėti ant picos, į lazaniją ar užkepėles. Kepant mocarela išsilydo ir tampa elastinga, tad ji puikiai tinka ir karštiems patiekalams.
Mocarelos sūris turi mažiau kalorijų ir riebalų nei įprastas fermentinis sūris. Mocarelos 100 g yra 230 kcal, baltymų – 17 g, riebalų – 16 g. Taip pat mocarela turi kalcio, vitaminų B2, B12. Tad šis sūris yra maistingas, turintis daug baltymų ir tinkantis sveikai besimaitinantiems žmonėms.
Kaip pagaminti sumuštinius su mocarela?
Sumuštinių paruošimas: ant duonos labai plonu sluoksniu užtepame pomidorų padažą. Nusausiname mocarelą ir ją supjaustome. Mocarelą dedame ant duonos, o ant viršaus – plonai supjaustytus vyšninius pomidorus. Apibarstome juodaisiais pipirais ir raudonėliu.
Sumuštinių kepimas ir patiekimas: dedame ant kepimo popieriumi patiestos kepimo skardo ir kepame 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 7–8 minutes ar kol sūris išsilydys. Ant iškepusių sumuštinių uždedame susmulkintų bazilikų.
Kiti sumuštinių receptai





Sumuštiniai su mocarela ir pomidorais
- Porcijų skaičius: 4 sumuštiniai
- 1 porcijos maistinė vertė: 147 kcal, angliavandenių 11,1 g, riebalų 5,7 g, baltymų 11,5 g
- Paruošimo laikas: 10 minučių
Jums reikės:
- 1 1/2 šviežios mocarelos rutuliukų
- 7–8 vyšninių pomidorų
- 4 riekelių kvadratinės duonos
- 2 valg. š. pomidorų padažo
- keletas lapelių bazilikų
- žiupsnelio raudonėlio
- žiupsnelio juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Ant duonos labai plonu sluoksniu užtepame pomidorų padažą. Nusausiname mocarelą ir ją supjaustome.
- Mocarelą dedame ant duonos, o ant viršaus – plonai supjaustytus vyšninius pomidorus. Apibarstome juodaisiais pipirais ir raudonėliu.
- Sumuštinius dedame ant kepimo popieriumi patiestos kepimo skardo ir kepame 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 7–8 minutes ar kol sūris išsilydys. Ant iškepusių sumuštinių uždedame susmulkintų bazilikų. Skanaus!