Skip to content

Omleto keksiukai – gardus užkandis su daug baltymų

  • by
Omleto keksiukai

Šie omleto keksiukai tinka ne tik pusryčiams, bet ir kaip užkandis į pietų dėžutę tiek vaikams, tiek suaugusiems. Keksiukai yra paprastai pagaminami, o juose yra daug baltymų, bet visai mažai angliavandenių. Galite juos patiekti su daržovių salotomis, duona ar valgyti vienus. Juos galima valgyti tiek šiltus, tiek atvėsusius.

Į kiaušinių įdarą įpyliau truputį grietinės, bet vietoj jos galite naudoti grietinėlę ar pieną. Taip pat galite gaminti su kitokiomis daržovėmis: cukinijos gabaliukais, žirneliais, aitriąja paprika, brokoliais ir pan. Galite įdėti ir smulkiai supjaustyto kumpio.

Omleto keksiukai

Kaip pagaminti omleto keksiukus?

Omleto keksiukų paruošimas: Daržoves smulkiai supjaustome. Dideliame inde išplakame kiaušinius ir grietinę. Suberiame papriką, pomidorus, svogūnų laiškus. Įberiame druskos, juodųjų pipirų ir viską išmaišome. Sūrį sutarkuojame burokine tarka.

Keksiukų kepimas: Į 7 silikonines keksiukų formeles supilame kiaušinių plakinį. Ant viršaus uždedame tarkuotą sūrį. Kepame 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes ar kol keksiukų viršus bus lengvai apskrudęs.

Omleto keksiukų produktai
Omleto keksiukų gaminimas
Omletas orkaitėje
Kiaušinių keksiukai
Kiaušinienė orkaitėje
Tobulas omletas orkaitėje

Omleto keksiukai

  • Porcijų skaičius: 7
  • 1 porcijos maistinė vertė: 91 kcal, angliavandenių 1,5 g, riebalų 6,6 g, baltymų 6,9 g
  • Paruošimo laikas: 30 minučių

Jums reikės:

  • 5 kiaušinių
  • 1/2 saldžiosios paprikos
  • 8–10 vyšninių pomidorų
  • 50 g fermentinio sūrio
  • 2 valg. š. grietinės
  • saujelės svogūnų laiškų
  • druskos, juodųjų pipirų, pagal skonį

Gaminimas:

  1. Daržoves smulkiai supjaustome. Dideliame inde išplakame kiaušinius ir grietinę. Suberiame papriką, pomidorus, svogūnų laiškus. Įberiame druskos, juodųjų pipirų ir viską išmaišome.
  2. Sūrį sutarkuojame burokine tarka.
  3. Į 7 silikonines keksiukų formeles supilame kiaušinių plakinį. Ant viršaus uždedame tarkuotą sūrį.
  4. Kepame 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes ar kol keksiukų viršus bus lengvai apskrudęs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *