Šie omleto keksiukai tinka ne tik pusryčiams, bet ir kaip užkandis į pietų dėžutę tiek vaikams, tiek suaugusiems. Keksiukai yra paprastai pagaminami, o juose yra daug baltymų, bet visai mažai angliavandenių. Galite juos patiekti su daržovių salotomis, duona ar valgyti vienus. Juos galima valgyti tiek šiltus, tiek atvėsusius.
Į kiaušinių įdarą įpyliau truputį grietinės, bet vietoj jos galite naudoti grietinėlę ar pieną. Taip pat galite gaminti su kitokiomis daržovėmis: cukinijos gabaliukais, žirneliais, aitriąja paprika, brokoliais ir pan. Galite įdėti ir smulkiai supjaustyto kumpio.

Kaip pagaminti omleto keksiukus?
Omleto keksiukų paruošimas: Daržoves smulkiai supjaustome. Dideliame inde išplakame kiaušinius ir grietinę. Suberiame papriką, pomidorus, svogūnų laiškus. Įberiame druskos, juodųjų pipirų ir viską išmaišome. Sūrį sutarkuojame burokine tarka.
Keksiukų kepimas: Į 7 silikonines keksiukų formeles supilame kiaušinių plakinį. Ant viršaus uždedame tarkuotą sūrį. Kepame 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes ar kol keksiukų viršus bus lengvai apskrudęs.






Omleto keksiukai
- Porcijų skaičius: 7
- 1 porcijos maistinė vertė: 91 kcal, angliavandenių 1,5 g, riebalų 6,6 g, baltymų 6,9 g
- Paruošimo laikas: 30 minučių
Jums reikės:
- 5 kiaušinių
- 1/2 saldžiosios paprikos
- 8–10 vyšninių pomidorų
- 50 g fermentinio sūrio
- 2 valg. š. grietinės
- saujelės svogūnų laiškų
- druskos, juodųjų pipirų, pagal skonį
Gaminimas:
- Daržoves smulkiai supjaustome. Dideliame inde išplakame kiaušinius ir grietinę. Suberiame papriką, pomidorus, svogūnų laiškus. Įberiame druskos, juodųjų pipirų ir viską išmaišome.
- Sūrį sutarkuojame burokine tarka.
- Į 7 silikonines keksiukų formeles supilame kiaušinių plakinį. Ant viršaus uždedame tarkuotą sūrį.
- Kepame 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes ar kol keksiukų viršus bus lengvai apskrudęs.
